Aranypánt Ösztöndíjas Program

„Vallom és vállalom, hogy rajtam két aranypánt van: az egyik a magyar kultúra, a másik a cigányságom. Egyikről sem óhajtok lemondani.”- Kovács József

A Program mindezek szellemiségében jött létre, annak érdekében, hogy a résztvevő hallgatók kettős identitásának megerősítését szolgálja. Továbbá egy olyan platform megteremtése, amely megfelelő teret adhat – adott témakörökben – a hallgatók számára a véleményeik ütköztetésére.  Az Aranypánt Ösztöndíjas Program a roma fiatalok számára lehetőséget biztosít, saját maguk és a romák számára is hasznosítható válaszok megfogalmazására, globális és társadalmi kérdésekben egyaránt.

Célunk, hogy a romákat leginkább érintő problémákon felül, olyan területeket is érintsünk, amely nem megszokott a „roma témában”. Annak indíttatására, hogy a fiatalok legkülönbözőbb témákban releváns módon tudjanak véleményt alkotni. Az egy éves Program keretein belül a résztvevők 3-3 előadáson vesznek részt félévenként.

Az idei évben a 2021-2022-es tanévben megrendezendő előadások sorozata a globális problémák köré szerveződik. Fókuszáltan a fenntarthatóság eszméjének jegyében, amely szociális, gazdasági és környezeti komponenseken nyugszik.

A jelentkezési felület itt érhető el.

Helyszínek