Olvasási idő: 2 perc

Már a Mathias Corvinus Collegium regionális központjaiban is elérhető a Mentális és Fizikai Képességfejlesztési Csoport technológiai eszköztára. Elsőként a miskolci hallgatók próbálhatják ki a legmodernebb fejlesztésekből álló utazószettet, amely legközelebb Szegeden lesz elérhető az MCC-s diákok számára.

A Mentális és Fizikai Képességfejlesztési Csoport a legmodernebb technológiákat felsorakoztató, szakértők bevonásával összeállított eszköztárával támogatja a csúcsteljesítmény minél gyakoribb, tudatos elérését, valamint a mentális és fizikai jóllét megőrzését az MCC-s diákok körében. A tehetséggondozás ezen szintje az oktatási anyagok hatékony elsajátítására készíti fel a hallgatókat és egyfajta állapotfelmérésként is funkcionál számukra.

Idén áprilisban a legnépszerűbb okoseszközökből egy, már régóta tervezett utazószettet hozott létre a Mentális és Fizikai Képességfejlesztési Csoport az MCC regionális központjai számára – mondta Szuromi Márton rekreációs szakember a miskolci képzési központban tartott előadásában. A 30 napra szóló kitelepítés célja, hogy minden fiatal tehetség megtapasztalhassa a különböző okoseszközök egészségre gyakorolt jótékony hatását, és saját élményt szerezzenek a csúcstechnológiával támogatott önfejlesztés során. A program ideje alatt a diákok folyamatos technikai támogatásban részesülnek, valamint lehetőségük van konzultálni a különböző eszközökkel mért eredményeikről. Figyelembe véve a technológiák kihasználtságát, az egy hónapos tesztidőszak kiértékelését követően az utazószett Szeged felé veszi az irányt!