2011-07-20

Az MCC és a Cook Communications idén is meghirdeti ösztöndíjpályázatát.

cook_logo_honlapra.jpg

MCClogo_honlapra.jpg

origo_logo_honlapra.JPG

A Cook Communications, a Mathias Corvinus Collegiummal (MCC) együttműködve ösztöndíjat hirdet Komáromy Gábor emlékére, a 2011/2012-es tanévre.

A Cook Communications teljes körű kommunikációs szolgáltatást nyújtó PR-ügynökség, amely irodáival Budapesten, Prágában, Szófiában, Bukarestben és Varsóban is jelen van.

A Komáromy Gábor-ösztöndíjat 2010-ben alapította a Cook Communications és az MCC, ezzel ösztönözve a média kritikus megközelítését és segítve a gyakorlatorientált újságíróképzést. A pályázat, képzési területtől függetlenül, nyitott minden nappali tagozatos egyetemi vagy főiskolai hallgató számára. Az ösztöndíj keretében felajánlott pénzügyi támogatás összességében 1200 euró. A nyertes pályázó az ösztöndíj részeként mentori segítséget kap munkájához egy tapasztalt, nemzetközi közegben jártas újságírótól, valamint szakmai gyakorlaton vehet részt az [origo] hírportálnál és felvételt nyer az MCC Média/Kommunikáció szakirányára.

Az ösztöndíj névadója Komáromy Gábor, a Cook Communications magyarországi alapító partnere és az MCC Média/Kommunikáció szakirányának egykori szakirányvezetője, aki 45 évesen hunyt el 2010-ben.
Gábor a sajtószabadság és az objektív, független újságírás rendíthetetlen híveként korán felismerte az internet világában rejlő lehetőségeket, az online média egyik korai élharcosa volt. Riporteri és hírszerkesztői hátterének segítségével ismertette meg diákjait az angol nyelvű újságírás gyakorlatával, és bátorította őket, hogy kritikusan közelítsenek a média, a vállalati kommunikáció, a reklám és a gazdaság kérdéseihez.
Gábor Kaliforniában riporteri díjat nyert, majd felelős szerkesztője lett Magyarország első online újságjának, a magazix.hu-nak. Tanulmányait Magyarországon, Líbiában és az Egyesült Államokban végezte. Los Angelesben, a University of Southern California-n szerzett MA-fokozatot nyomtatott sajtó szakirányon. 1997-ben hazatért, majd angol nyelvű újságírást tanított az Eötvös Loránd Tudományegyetem kommunikáció szakán és multimédia labort hozott létre az egyetemen. Gábor az elsők között írt magyarul az internet világáról és működéséről; ebben a témában íródott első könyvének a címe Légy boldog az interneten, amely 1995-ben jelent meg, és további hat mű követte a világháló és a számítástechnika világáról. Fordítóként is dolgozott, hét kötetet ültetett át magyarról angolra és viszont. Ezek közül az utolsó a Bársony–Daróczi szerzőpáros által szerkesztett, az IDEA-nál kiadott Pharrajimos: Romák sorsa a Holokauszt idején volt. Gábort felesége, Ágota és fia, Julian gyászolja.

A 2010-ben első ízben kiosztott Komáromy Gábor-ösztöndíj nyertese Zöldi Blanka, a Budapesti Corvinus Egyetem másodéves nemzetközi kapcsolatok szakos hallgatója, az MCC Média/Kommunikáció szakirányos diákja volt. Az első évben nemcsak újságcikkek tervével várt pályázatokat a bizottság, ezért Blanka egy külpolitikai projekt tervével nyert, amelynek részeként kerekasztal-beszélgetést szervezett külföldi tudósítók részvételével (a The Economist, a BBC, az Agence France Presse, a Figyelő és az [origo] munkatársai), a beszélgetést Baló György vezette. Blanka a 2010/2011-es tanévben gyakornokként dolgozott az [origo] szerkesztőségében.

A pályázat részleteiről és a benyújtandó dokumentumokról az alábbi linken tájékozódhat:

http://mcc.hu/komaromy_osztondij.
"Az elitet fel kell készíteni feladatai elvégzésére”

 

Maróth Miklós volt az idei Diplomaosztó díszvendége

Álláslehetőség

 

Utazás-, és oktatásszervező koordinátort keresünk

Az MCC ismét Kiválóan Akkreditált Tehetségpont lett

 

A háromévente szükséges akkreditációs folyamat ezúttal is sikerrel és elismeréssel zárult.