Olvasási idő: 4 perc

Az(MCC), az (RMDSZ) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet új képzést szervez „Erdélyi Politikai Iskola” címmel.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), partnerségben a Magyar Ifjúsági Értekezlettel új képzést szervez „Erdélyi Politikai Iskola” címmel.

A képzés célja, hogy praktikus politikai ismertekkel lásson el olyan érdeklődő fiatalokat, akik hosszú távon saját közösségük alakítói, véleményformálói kívánnak lenni. Az iskola tagjai a képzés során betekintést nyerhetnek a politikai pártok és kampányok működésébe, a közösségépítés folyamatába, a közvélemény-kutatás módszertanába, vezetői készségeiket pedig tárgyalástechnikai, retorikai és prezentációs tréningeinken fejlesztik. A program kiváló lehetőséget nyújt azok számára, akiknek a pártpolitika működésének megértését segíti közösségi tevékenységeik, vállalkozásuk vagy munkájuk kiteljesítésében, de azok számára is, akik politikusi karriert kívánnak befutni. 

A program nyelve magyar és angol, kiscsoportos és csoportmunkára épülő. A KÉPZÉS INGYENES, a program 4 képzési hétvégéből áll. A köztes időszakban folyik a program e-learning képzése a főként videó- és hangalapú kiegészítő tananyagokkal. Az e-learning platformon keresztül kerülnek leadásra a beadandó feladatok is. Ez a teljes, 7 hónapot felölelő képzési program során összesen 7 beadandó feladatot jelent. Ez lehet esszéírás, prezentációkészítés, beszédírás, kutatás vagy éppen videó készítése is.

 A képzés 4 elemre épül:

  1. Politikai menedzsment: pártok működtetése, kommunikációs rendszerek és kampányok, közvélemény-kutatás módszertan, általános menedzsment, közkapcsolati és közösségi gazdálkodási kérdések.
  2. Készségfejlesztő tréningek: tárgyalástechnika, retorika, prezentációs és beszédírási képességek.
  3. Háttérbeszélgetések: hazai és külföldi gyakorló politikusok, közszereplők mesélnek tapasztalataikról.
  4. E-learning: releváns előadások hang- és videóanyagai, hírlevelek, e-learning tananyag. Politikai filozófiai, politikai elemzés, közgazdasági ismeretek, valamint beadandó feladatok leadása (pl. esszé, prezentáció, elemzések, videó).

A felvételi eljárás

A jelentkezés határideje: 2017. október 23. 23:59 (az e-mail elküldésének időpontja). A jelentkezést a transpolschool 'KUKAC' gmail 'PONT' com e-mail címre várjuk. A levél tárgya a következő legyen: Erdélyi Politikai Iskola – jelentkezés + név  

Jelentkezni az alábbi [online jelentkezési lap] kitöltésével lehet.

Az előzetes felvételi követelményeknek megfelelt és kiválasztott legjobb 40 pályázó előre egyeztetett Skype interjún vesznek részt. Ez alapján kerül kiválasztásra a program maximum 20 résztvevője. A Skype interjú várható időpontja: 2017. október vége 

Felvételi követelmények:

  • Életkor: 18-36 év között
  • Nyelvtudás: angol és magyar

A jelentkezéshez csatolni kell: 

  • Magyar nyelvű önéletrajz
  • Magyar nyelvű motivációs levél (max 600 szó)
  • Egy db ajánlás csatolása ELŐNY

A programról részletesen:
[A PROGRAM RÉSZLETES LEÍRÁSA
[A PROGRAM ELÉRHETŐSÉGE A HONLAPON]

Jelentkezésről:
[JELENTKEZÉSI KIÍRÁS

Gyakran ismételt kérdések:
[GYIK

 Kérdés esetén írj az alábbi e-mail címre: transpolschool 'KUKAC' gmail 'PONT' com