Olvasási idő: 2 perc

Az elmúlt hónapban a Középiskolás Program diákjai számos művészetközeli élményben részesülhettek képzési központunkban. Diákjainkkal élő népzenés táncházban vettünk részt, ahol a Somogy Zenekar szolgáltatta a talpalávalót, és Turi Endre, a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetője, koreográfusa irányította a táncoló közösséget. A programhoz a Kaposváron kiránduló zalaegerszegi MCC-s diákok is csatlakoztak, meglátogatva központunkat és megismerve az igazi somogyi virtust.

A hónap során kaposvári középiskolás tanulóink a Csiky Gergely Színház vezetett intézménylátogatásán is részt vettek, ahol lehetőségük nyílt bepillantani a kulisszák mögé, megtapasztalni a forgószínpad működését és a közönség sorait a nagyszínpadon felépített díszletek közül figyelve meghallgatni a színház történetét, egy darab születésének folyamatát és a teátrum technikai felszereltségének érdekességekben gazdag részleteit. Az izgalmas kulisszajárás a diákokban is tudatosította, mennyi háttérmunka szükséges egy színdarab megvalósításához.

Művészettel fűszerezett napjainkra a középiskolás diákoknak Szekszárdon megrendezett MCC ARS művészeti fesztivál tette fel a koronát. A három napot felemelő esemény a verseny mellett közösségi programokat, művészeti kvízt és képzőművészettel kapcsolatos bemutató foglalkozást is nyújtott a tanulóknak. Diákjaink közül a kaposvári központot képviselte Buruts Letícia, Várkonyi Andrea és Horváth Krisztián ének kategóriában, valamit Palkó Veronika modern tánc kategóriában. Színvonalas előadásukhoz ezúton is gratulálunk!